Poslednjih godina specijalni efekti postali su neizostavan detalj svakog venčanja. Bilo da se radi o vatrometu, balon eksploziji, dekorativnoj rasveti, suvom ledu, balončićima od sapunice…

 

Specijalni efekti venčanju daju poseban momenat, filmski, te  njihova popularnost uopšte ne iznenađuje.

 

Agencija „Kazablanka“ u saradnji sa renomiranim kompanijama iz ove oblasti može za Vas obezbediti gotovo sve postojeće specijalne efekte. Zbog specifičnosti same oblasti, sarađujemo isključivo sa kompanijama sa višegodišnjim iskustvom. To Vama (i nama) garantuje da dobijate efekat „baš kao na filmu“, da će vaše venčanje učiniti  filmskim i nezaboravnim. Vrhunski profesionalci pored kvaliteta garantuju i maksimalnu bezbednost koja je u ovoj oblasti na prvom mestu.

 

U narednim nedeljama predstavićemo Vam šta sve od efekata možete naći u ponudi, šta tačno predstavljaju, gde se mogu izvoditi, koje su prednosti, mane, okvirne cene…

 

Kao što naslov kaže, danas predstavljamo „Suvi led“ odnosno šetnju po oblacima.

Šta je „Suvi led“ (stručna definicija)

 

Suvi led je ugljendioksid u čvrstom agregatnom stanju na temperaturi od -79º C.Suvi led se proizvodi od tečnog ugljendioksida pri kontrolisanim uslovima u specijalno konstruisanoj mašini. Pri ovom procesu nastaje prvo suvi sneg, a kompresijom i suvi led, koji se zatim presuje kroz «extruder» ploču, i tako dobija proizvod različitih dimenzija.

 

 

UPOTREBA

Upotrebe suvog leda su razne od hladjenja hrane i pića u keteringu (avio industrija pogotovo), transporta krvi, krvne plazme i organa na niskim temperaturama, do čišćenja i odmašćivanja površina metodom Dry Ice Blasting…

 

Suvi led kao scenski efekat

Suvi led se kao scenski efekat upotrebljava decenijama, te ne postoji pojedinac koji ga nije video. Većine ne zna da je to suvi led, ali evo objašnjenja. Ubacivanjem suvog leda u vrelu vodu izaziva se reakcija iz koje nastaje “teška magla”. Ne dim kako se pogrešno ponekad naziva suvi led. Dim proizvode dimne mašine, i to je totalno drugačiji efekat koji masovnu primenu ima u disko klubovima.

 

“Tešku maglu” ste sigurno videli u horor filmovima ili nekim napetim scenama. To je ona magla koja se lagano kreće po zemli ili podu, ali se ne podiže na veću visinu od kolena. Masovnu upotrebu ima i na koncertima, kao i na snimanjima spotova.

 

Suvi led na venčanjima

 

Jedan od najefektnijih specijalnih efekata na venčanjima je upravo suvi led. Koristi se najčešće uz prvi ples ili sam ulazak. U nekim slučajevima i uz ulazak torte ili prilikom građanskog venčanja.

 

Naša iskrena preporuka je da suvi led dogovorite za vreme prvog plesa. Prvi ples sam po sebi predstavlja jedan od najlepših trenutaka na venčanju, a ako još “plešete po oblacima”… Dobijate pravu filmsku scenu. Fotografije su fenomenalne, kao i snimci. Da ne pominjemo reakciju vaših zvanica. A najlepši osećaj će izazvati kod vas dvoje – prvi zajednički ples, prva zajednička šetnja po oblacima. Neprocenjivo i neopisivo.

Pokušajte da izbegnete suvi led prilikom ulaska, pa ponovo pri prvom plesu. Tako gubite onaj “Vau” efekat koji treba da izazove. Ako puštate suvi led prilikom ulaska, možda je najbolje da to bude jedino puštanje.

 

Mane suvog leda

 

Prilikom puštanja suvog leda može doći do vlaženja poda. Ukoliko je pod od izuzetno klizavih pločica, moguće je da u narednih minut do dva nakon završetka puštanja leda pod bude malo klizav. Obavezno angažujte profesionalce za suvi led. Oni Vam neće “podvaliti” suvi led lošijeg kvaliteta ili čak mašinu koja pravi kopiju efekta suvog leda, daleko je jeftinija a efekat na kraju totalno izostane. Profesionalci znaju da doziraju led, te neće doći do klizanja ma kakve pločice da restoran ima. Takođe, profesionalci pravilnim doziranjem raspoređuju efekat na celo trajanje prvog plesa. Angažovanjem početnika u ovom poslu može Vam se desiti da efekat prestane posle samo pola minuta, ili da “teška magla” delimično pokrije podijum.

 

Cena

 

Na tržištu cena varira i u rasponu je od 70e do 250e. Cena zavisi da li se koristi pravi suvi led, ili mašina koja delimično koristi suvi led. Zatim bitniji faktor je i željeno vreme trajanja.  Što je vreme duže, cena je veća. Obavezno je angažovanje stručnog lica, te od trajanja puštanja (ako se pušta u razmaku od nekoliko sati) zavisi i dnevnica stručnog lica. Sve su ovo faktori koji utiču na cenu i zato ona varira.

 

Trenutna cena koju možete dobiti preko agencije “Kazablanka” od naše partnerske firme je 100e, u dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja. Ona obuhvata angažovanje stručnog lica i jedno puštanje suvog leda u trajanju do pet minuta.

 

Molimo da nas za više informacija kontaktirate.

 

Zabranjeno je kopirnje dela ili celog teksta bez dozvole autora.

Venčanja Kazablanka | Sva prava zaštićena